BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

State Bank of Pakistan Paper of Junior Officer OG-1 2nd Batch

State Bank of Pakistan  Paper of Junior Officer OG-1 2nd Batch

 PAPER of 

 

JUNIOR OFFICERS

 

VERBAL

 

Question (1) following the passage refer to the numbered sentences in the passage. Answer the questions by choosing the best alternative using logic and organization.

 

There was one simple thing from my recent trip to the Thar Desert that amazed me.  At night, millions of stars were clearly visible in a way they never are at home.  When brilliant city lights shine into the sky, they obstruct our view of the galaxy.  Scientists have given this phenomenon a name, they call it “light pollution.”

 

  1. 1.    Which of the following is the best version of sentence 1?

 

  1. A.       As it is now
  2. B.       It was simply amazing in the Thar Desert during my recent trip.
  3. C.        There was one thing from my recent trip to the Thar Desert that amazed me.
  4. D.       I recently traveled to the Thar Desert and was amazed by one simple thing.
  5. E.        One simple thing from my recent trip to the Thar Desert that amazed me.

 

Each of the following questions consists of a sentence with all or part of the sentence underlined. Following the requirements of standard written English,select (A) if the original is best; otherwise choose the best phrase from the options.

 

  1. 2.    No one is more happier than me that you were elected class president.

 

  1. A.       more happier than me
  2. B.       happier than I
  3. C.        more happy like myself
  4. D.       as happy like I am
  5. E.        happier but me

 

 

 

 

Read each group of sentences, then choose the best answer to the question or the best completion of the statement.

 

  1. 3.    Most people collect sports memorabilia for sentimental reasons.

Some people collect them strictly to make money.

 

What is the relationship between the two sentences?

 

  1. A.       A cause & effect
  2. B.       Contrast
  3. C.        Repetition
  4. D.       Statement & example
  5. E.        Question & answer

 

Read the passage to answer question

 

 

What makes camels the best means of transport is not their speed. In fact they go slowly covering four to five kilometers an hour. But they can walk many hours on the burning sands of the desert. Their feet are made in such a way that walking on sand and hard rock is easy for them.

 

  1. 4.    What makes camels the best means of transport in a desert is their ability to

 

  1. A.       walk in the sands
  2. B.       walk for many hours
  3. C.        carry heavy loads
  4. D.       all of the above

 

 

QUANTITATIVE/IQ

 

  1. 5.    A coffee shop sold 35 cups of coffee. Of these, 15 contained sugar and 12 contained milk. If 13 cups contained neither milk nor sugar, how many cups must have contained both sugar and milk?

 

  1. A.       3
  2. B.       5
  3. C.        7
  4. D.       8
  5. E.        12

 

  1. 6.    When -4 is added to -5, the sum is

 

  1. A.       -9
  2. B.       +9
  3. C.        -1
  4. D.       +1
  5. E.        +20

 

  1. 7.    If 4 x 5 = 1620, 3 x 8 = 924 then 7 x 6 =?

 

  1. A.       1740
  2. B.       1880
  3. C.        4949
  4. D.       4942

 

  1. 8.    October, June, December, August, April

If the above words were arranged in order, with what letter would the middle begin?

 

  1. A.       A
  2. B.       O
  3. C.        D
  4. D.       J

 

 

 

GENERAL KNOWLEDGE

 

  1. 9.    Which of the following lists the spending by the Pakistan government from the largest category to the smallest category?

 

  1. A.   Defense, education, public order and safety, transport
  2. B.   Social Security, defense, National Health Service, transport, public order and safety
  3. C.    Social Security, National Health Service, education, defense, public order and safety, transport
  4. D.   National Health Service, defense, education, Social Security, transport, public order and safety
  5. E.    Transport, public order and safety

 

10. PSDP of Planning and Development Division of Pakistan stands for:

 

  1. A.   Pakistan Sustainable Development and Planning
  2. B.   Public Sector Development Program
  3. C.    Poverty Sector Development Project
  4. D.   Pakistan Society for the Development of Public

 

ANSWER KEY

 

Q #.

Right Choice

1

D

2

B

3

B

4

A

5

B

6

E

7

D

8

A

9

A

10

B

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes