BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service Paper for Primary School Teacher Test

National Testing Service Paper for Primary School Teacher Test

ENGLISH

 

Complete the sentences by choosing the most appropriate option, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Faheem always seeks _____ wealth.

 

A.       from

B.       with

C.        to

D.       for

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

2.    PARTICULAR:

 

A.       general

B.       widespread

C.        diffused

D.       common

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

3.    CHANGE:

 

A.       alter

B.       church

C.        complete

D.       decide

E.        agree

 

Read the passage to answer questions 4-5

 

The vast multitude of stars are wandering about in space. A few form groups which journey in company, but the majority are solitary travelers. And they travel through a universe so spacious that it is an event of almost unimaginable rarity for a star to come anywhere near to another star. For the most part each voyages in splendid isolation, like a ship on an empty ocean. In a scale model in which the stars are ships, the average ship will be well over a million miles from its nearest neighbor, whence it is easy to understand why a ship seldom finds another within hailing distance.

 

4.    Which of the following is incorrect according to the passage?

 

A.       Most of the stars travel in isolation

B.       The universe is very large

C.        A star very frequently comes near to another one

D.       A star very rarely comes near to another one

E.        Some stars travel in groups

5.    In the passage the “ship” symbolizes:

 

A.       space

B.       traveler

C.        universe

D.       ocean

E.        star

 

MATHEMATICS

 

6.    6 men can do a piece of work in 12 days. How many men are needed to do the work in 18 days?

 

A.       3 men

B.       6 men

C.        4 men

D.       2 men

 

7.    When -5 is subtracted from +10, the result is:

 

A.       +5

B.       +15

C.        -5

D.       -15

E.        -50

 

8.    The circumference of a circle whose diameter is 7 inches is approximately:

 

A.       22 inches

B.       28 inches

C.        38 inches

D.       154 inches

E.        14 inches

 

 

SCIENCE

 

9.    A boy walks 2 meters north, 4 meters west, and 2 meters south. His final displacement is:

 

A.       4 m east

B.       4 m west

C.        2 m north

D.       2 m south

E.        5 m northwest

 

10.Splitting of atoms is also called:

 

A.       merging

B.       moderating

C.        fusion

D.       fission

 

11.Forests help in checking soil erosion because:

 

A.       The dense growth of trees check the wind

B.       Trees use most of water that falls on the ground

C.        Roots of trees bind the solid particles

D.       The canopy of trees check the rain drops from falling on

 

12.For good health it is essential that our food must contain the following substances except:

 

A.       Carbohydrates

B.       Proteins

C.        Oils and fats

D.       Sodium chloride

E.        Water

 

SOCIAL STUDIES

 

13.Form of land which extends towards sea is called:

 

A.       Delta

B.       Island

C.        Plain

D.       Mountain

 

14.M.A.O School at Aligarh was upgraded to the level of a college in _____.

 

A.       1875

B.       1876

C.        1877

D.       1886

GENERAL KNOWLEDGE

 

15.Pakistan has the shortest boundary with:

 

A.       India

B.       Afghanistan

C.        Iran

D.       China

 

16.Which continent has no desert?

 

A.       Europe

B.       Asia

C.        Australia

D.       North America

 

ANSWER KEY

 

Q #. Right Choice
1 D
2 C
3 A
4 C
5 E
6 C
7 B
8 A
9 B
10 D
11 C
12 C
13 A
14 C
15 D
16 A
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “National Testing Service Paper for Primary School Teacher Test”

  1. zainab says:

    plzz post new pattren papers pst job decmbr 2014

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes