BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service Paper for CT General Teacher Test

National Testing Service Paper for CT General Teacher Test

ENGLISH

Complete the sentences by choosing the most appropriate option, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    The teacher advised Saleem to give ______ bad company.

 

A.       away

B.       up

C.        in

D.       off

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

2.    SHORTAGE:

 

A.       excess

B.       enlargement

C.        snatch

D.       recall

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

3.    HOPELESSNESS:

 

A.       opinion

B.       saw

C.        depression

D.       puzzle

 

Questions 4-5 are based on the following passage.

 

A middle ear infection (otitis media) usually starts when a cold causes the Eustachian tube between the ear and throat to swell and close. When the tube closes, fluid seeps into the ear and bacteria start to grow. As the body fights the infection, pressure builds up, causing pain. Young children get more ear infections than adults because they get more colds, and their Eustachian tubes are more easily blocked.

Symptoms of a bacterial ear infection include earache, dizziness, ringing or fullness in the ears, hearing loss, fever, headache, and runny nose. Children who cannot yet talk may tug on the ear as a sign of pain.

Antibiotic treatment stops bacterial growth, relieving pressure and pain. Left untreated, the pressure can cause the eardrum to rupture. A single eardrum rupture usually does not have long-term consequences. However, repeated ruptures may cause hearing loss.

 

 

 

4.    What does the passage mainly discuss?

 

A.       The body’s response to bacterial infection

B.       The symptoms of middle ear infections

C.        Why young children get more ear infections

D.       The causes and effects of middle ear infections

 

5.    All of the following are correct according to the passage except:

 

A.       Swelling of Eustachian tube present between the ear and throat causes otitis media

B.       Antibiotic treatment stops bacterial growth, relieving pressure and pain

C.        repeated ruptures of eardrum does not effect the hearing

D.       As the body fights the infection, pressure builds up, causing pain

PEDAGOGY

 

6.    The aim of education should be:

 

A.       to develop vocational skills in the students

B.       to prepare students for practical life

C.        to develop social awareness in the students

D.       to prepare students for examination

E.        to prepare students for traveling

 

7.    The essential element of the syllabus for the children remained out of school should have:

 

A.       Literacy competencies

B.       Vocational competencies

C.        Numerical competencies

D.       None of the above

 

PAK STUDIES / ISLAMIAT

 

8.    Sir Syed Ahmad Khan _______ the Two Nation Theory.

 

A.      presented

B.      revived

C.      opposed

D.      supported

 

9.    When did Pakistan become member of UNO?

 

A.      Sep. 30, 1948

B.      June 30 1947

C.      Sep. 30, 1947

D.      Oct. 24, 1950

 

10.Event of Miraj  took place on:

 

A.      27th Ramzan

B.      12 Rabial Awal

C.      27th Rajab

D.      10 Shawal

 

11.Najashi was the King of:

 

A.      Egypt

B.      Ethopia

C.      Sudan

D.      Jordan

GENERAL KNOWLEDGE

 

12.Faisalabad is associated with the industry of:

 

A.       Textiles

B.       Steel

C.        Woodwork

D.       Rice

 

13.The capital of Malaysia is:

 

A.       Jakarta

B.       Sydney

C.        Bishkek

D.       Kuala Lumpur

 

BASIC IT

 

14._________ is the keyboard short cut for pasting text.

 

A.       Ctrl + R

B.       Ctrl + B

C.        Ctrl + V

D.       Ctrl + G

E.        Alt + T

 

15.The tangible part of computer system is:

 

A.       Input data

B.       Hardware

C.        Output data

D.       Software

E.        Coding

 

ANSWER KEY

 

Q #.

Right Choice

1

B

2

A

3

C

4

D

5

C

6

B

7

B

8

B

9

C

10

C

11

B

12

A

13

D

14

C

15

B

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “National Testing Service Paper for CT General Teacher Test”

  1. plz sir upload full paper for ct general.

    thanks

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes