BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample Paper of Audit or Accounts Officer

National Testing Service NTS Sample Paper of Audit or Accounts Officer

AUDIT OFFICER / ACCOUNT OFFICER

1.    Which of the following elements is not related to audit quality?

A.       due diligence

B.       independence

C.        audit fees

D.       audit competence

2.    Which of the following is not internal control consideration?

A.       To examine the weaknesses of the system, if any.

B.       To consider the proposition of introducing test checks to be performed during audit process.

C.        To determine exactly the extent of audit work to be performed, by examining the weaknesses of the system, if any and considering the proposition of test checks.

D.       To form an audit opinion based on the internal control tests.

3.    What activities would generally account for a significant proportion of an internal auditor’s time?

A.       Verifying all invoices before payment is made.

B.       Ensuring the company is operating within budget.

C.        Evaluating the effectiveness and efficiency of all phases of an entity’s operations.

D.       Checking if the company is complying with all of its rules and regulations of operation.

4.    In the Internal Auditing Standards it says: ‘Internal auditors should be independent of the activities they audit’. How is this achieved when the auditors are part of the entity?

A.       Through their status in the organization and through having direct contact with the audit committee.

B.       By liaising with the external auditors to ensure that decisions are properly made.

C.        By always reporting their findings to the shareholders at the annual general meeting.

D.       By being employed on fixed term contracts so they can act with complete independence.

5.    Which of the following is an audit technique?

A.       Extension Verification

B.       Substantive Testing

C.        Physical Observation

D.       All of the above

6.    DDO stands for:

A.       District Disbursing Officer

B.       Divisional Disbursing Officer

C.        District Drawing Officer

D.       Drawing and Disbursing Officer

7.    As per GFR “Miscellaneous Expenditure” means, all expenditure in the civil departments, which does not fall under the category of:

A.       Pay and Allowances of Government servants

B.       Pensions, Contingencies, Grants-in-aid, Contributions, Stores or Works

C.        Both A & B

D.       None of the above

8.    Favorable balance of bank a/c is always:

A.       Debit balance

B.       Credit balance

C.        O/D balance

D.       Nil balance

E.        Average balance

9.    Capital + Liabilities – Assets =?

A.       Zero

B.       Gain

C.        Loss

D.       Surplus

E.        Profit

10.The sale of a building is:

A.       Revenue receipts

B.       Capital receipts

C.        Income

D.       Loss

E.        Capital los

Answer Keys

Q #.

Right Choice

1

C

2

D

3

C

4

A

5

D

6

D

7

C

8

B

9

A

10

B

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “National Testing Service NTS Sample Paper of Audit or Accounts Officer”

  1. Amjad Iqbal says:

    sir from where we prepare for nts test the audit and accounting

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes