BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample Paper of Assistant Director Planning

National Testing Service NTS Sample Paper of  Assistant Director Planning

R PLANNING / ARCHITECTURE ENGINEERING

1.    A prismatic solid bounded by six equal sides, the angle between any two adjacent faces being a right angle is called:

A.       Cone

B.       Cube

C.        Pyramid

D.       Cylinder

E.        Sphere

2.    A form which is transformed by the addition of elements to its volume is called:

A.       Subtractive transformation

B.       Additive Transformation

C.        Dimensional Transformation

D.       Division transformation

3.    A set of modular forms related and regulated by a three-dimensional grid is called:

A.       Linear form

B.       Radial form

C.        Clustered form

D.       Grid form

E.        Centralized form

4.    A plane figure bounded by three sides and having three angles is called:

A.       Triangle

B.       Square

C.        Circle

D.       Rectangle

E.        Sphere

5.    A plane figure having four equal sides and four right angles is called:

A.       Triangle

B.       Square

C.        Circle

D.       Rectangle

E.        Sphere

6.    _______ is convergent projection of a solid or a scene as would appear to the spectator from a particular point.

A.       Elevation

B.       Section

C.        Perspective

D.       Isometric view

E.        Plan

7.    A room used for sleeping purpose is called:

A.       Lounge

B.       Drawing room

C.        Kitchen

D.       Bed room

E.        Dining room

8.    ______ are suitable for long span construction, especially bridges.

A.       Tensile structures

B.       Column beams structures

C.        Comprehensive structures

D.       Steel structures

9.    _______ are environmentally degraded sites with a possibility of revival into useful building spaces.

A.       Fault lines

B.       Green fields

C.        Archaeological ruins

D.       Brown fields

10.______ is characterized by rectilinear geometry.

A.       Modern architecture

B.       Gothic architecture

C.        Postmodern architecture

D.       Rococ

Answer Keys

Q #. Right Choice
1 B
2 B
3 D
4 A
5 B
6 C
7 D
8 A
9 D
10 A
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes