BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT K Director (Transmission)

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT K Director (Transmission)

 

 

 

Sample Paper

HEC

(CAT K)

D (TRANSMISSION)


SUBJECT

 

  1. 1.    Unguided Transmission Media has:

 

  1. A.       Atmosphere, outer space
  2. B.       Wireless transmission
  3. C.        Low frequencies
  4. D.       High frequencies
  5. E.        All of the above

 

  1. 2.    What is direct link transmission?

 

  1. A.       Transmission where no intermediate devices are used
  2. B.       Transmission where intermediate devices are used
  3. C.        Transmission where devices are directly linked with intermediate devices
  4. D.       None of the above

 

  1. 3.    What is Telecommunication?

 

  1. A.       Communicating through chemical means over some Distance
  2. B.       Exchange of Information through electrical means over Some Distance
  3. C.        Swap over of Information through mechanical means over Some Distance
  4. D.       Both A and B

 

  1. 4.    Telecommunication network is consisting of:

 

  1. A.       Four Layers
  2. B.       Three Layers
  3. C.        Two Layers
  4. D.       One Layer

 


GENERAL

 

  1. 5.    If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

  1. A.       1740
  2. B.       1880
  3. C.        4949
  4. D.       4942

 

  1. 6.    October is to August as tomorrow is to ______.

 

  1. A.       Day after tomorrow
  2. B.       Yesterday
  3. C.        Today
  4. D.       None of the above

 

  1. 7.    The capital of China is:

 

  1. A.       Shangai
  2. B.       Beijing
  3. C.        Xian
  4. D.       Tokyo
  5. E.        Yen Kong

 

  1. 8.    Sun is a(n):

 

  1. A.       star
  2. B.       asteroid
  3. C.        planet
  4. D.       satellite

 

  1. 9.    On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

  1. A.       Khyber Check Post
  2. B.       Torkham Check Post
  3. C.        Salalah Check Post
  4. D.       Jamroad Check post

 

10. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

  1. A.       5 days
  2. B.       10 days
  3. C.        15 days
  4. D.       20 days

 


Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

E

2

A

3

B

4

B

5

D

6

B

7

B

8

A

9

C

10

C

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes