BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT H Assistant Director (Power)

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT H Assistant Director (Power)

 

 

 

Sample Paper

HEC

(CAT H)

AD (POWER)


SUBJECT

 

  1. 1.    The phenomenon in which a changing current in coil induces an e.m.f. in itself is called:

 

  1. A.       Self induction
  2. B.       Mutual induction
  3. C.        Electromagnetic induction
  4. D.       Electrification

 

  1. 2.    If a dielectric is placed in an electric field, the field strength will:

 

  1. A.       become zero
  2. B.       increase
  3. C.        decrease
  4. D.       remain the same

 

  1. 3.    Which of the following plants has the highest capital cost?

 

  1. A.       Diesel power plant
  2. B.       Thermal power plant
  3. C.        Nuclear power plant
  4. D.       Hydro power plant

 

  1. 4.    Sheath is used in the cables to:

 

  1. A.       Provide proper insulation
  2. B.       Avoid the chances of the rust on the strands
  3. C.        Provide strength to the cable
  4. D.       Prevent the moisture from entering the cable

 


GENERAL

 

  1. 5.    If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

  1. A.       1740
  2. B.       1880
  3. C.        4949
  4. D.       4942

 

  1. 6.    October is to August as tomorrow is to ______.

 

  1. A.       Day after tomorrow
  2. B.       Yesterday
  3. C.        Today
  4. D.       None of the above

 

  1. 7.    The capital of China is:

 

  1. A.       Shangai
  2. B.       Beijing
  3. C.        Xian
  4. D.       Tokyo
  5. E.        Yen Kong

 

  1. 8.    Sun is a(n):

 

  1. A.       star
  2. B.       asteroid
  3. C.        planet
  4. D.       satellite

 

  1. 9.    On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

  1. A.       Khyber Check Post
  2. B.       Torkham Check Post
  3. C.        Salalah Check Post
  4. D.       Jamroad Check post

 

10. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

  1. A.       5 days
  2. B.       10 days
  3. C.        15 days
  4. D.       20 days

 


Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

A

2

C

3

C

4

D

5

D

6

B

7

B

8

A

9

C

10

C

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes