BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT G Assistant Director (HVAC)

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT G Assistant Director (HVAC)

 

 

 

Sample Paper

HEC

(CAT G)

AD (HVAC)


SUBJECT

 

  1. 1.    The use of water as a heat transfer medium is known as:

 

  1. A.       hydrolysis
  2. B.       hydronics
  3. C.        hydraulics
  4. D.       hydrogenation

 

  1. 2.    Mechanical or forced ventilation is used to control:

 

  1. A.       Indoor air quantity
  2. B.       Outdoor air quantity
  3. C.        Indoor air quality
  4. D.       Outdoor air quality

 

  1. 3.    Air conditioning involves:

 

  1. A.       Control of temperature
  2. B.       Control of humidity
  3. C.        Control of air motion
  4. D.       Control of air purity
  5. E.        All of the above

 

  1. 4.    Which of the following statements is/are TRUE?

 

  1. A.       Natural ventilation is preferable to mechanical ventilation as it does not rely on external power input such as electricity
  2. B.       Mechanical ventilation offers greater flexibility and control compared to natural ventilation
  3. C.        Natural ventilation is highly uncertain as it depends on external elements which cannot be controlled
    1. D.       All of the above

 


GENERAL

 

  1. 5.    If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

  1. A.       1740
  2. B.       1880
  3. C.        4949
  4. D.       4942

 

  1. 6.    October is to August as tomorrow is to ______.

 

  1. A.       Day after tomorrow
  2. B.       Yesterday
  3. C.        Today
  4. D.       None of the above

 

  1. 7.    The capital of China is:

 

  1. A.       Shangai
  2. B.       Beijing
  3. C.        Xian
  4. D.       Tokyo
  5. E.        Yen Kong

 

  1. 8.    Sun is a(n):

 

  1. A.       star
  2. B.       asteroid
  3. C.        planet
  4. D.       satellite

 

  1. 9.    On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

  1. A.       Khyber Check Post
  2. B.       Torkham Check Post
  3. C.        Salalah Check Post
  4. D.       Jamroad Check post

 

10. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

  1. A.       5 days
  2. B.       10 days
  3. C.        15 days
  4. D.       20 days


Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

B

2

C

3

E

4

D

5

D

6

B

7

B

8

A

9

C

10

C

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes