BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT C Assistant Director /Deputy Director Network

National Testing Service NTS Sample and Past Paper of CAT C  Assistant Director /Deputy Director  Network

 

 

 

Sample Paper

HEC

(CAT C)

D/DD/AD (NETWORK)


SUBJECT

 

  1. 1.    TCP/IP is:

 

  1. A.       a protocol
  2. B.       a web browser
  3. C.        hardware
  4. D.       None of the above

 

  1. 2.    UTP/STP crossover cable is mainly used to connect:

 

  1. A.       PC to Router
  2. B.       PC to PC
  3. C.        Switch to Switch
  4. D.       Hub to Hub
  5. E.        All of the above

 

  1. 3.    A Class C IP Network/block can have maximum of:

 

  1. A.       600 hosts
  2. B.       512 hosts
  3. C.        256 hosts
  4. D.       254 hosts

 

  1. 4.    The physical layer is concerned with the transmission of _____ over physical medium.

 

  1. A.       Bits
  2. B.       Programs
  3. C.        Protocols
  4. D.       Dialogs

 


GENERAL

 

  1. 5.    If 4 X 5 = 1620, 3 X 8 = 924 then 7 X 6 =?

 

  1. A.       1740
  2. B.       1880
  3. C.        4949
  4. D.       4942

 

  1. 6.    October is to August as tomorrow is to ______.

 

  1. A.       Day after tomorrow
  2. B.       Yesterday
  3. C.        Today
  4. D.       None of the above

 

  1. 7.    The capital of China is:

 

  1. A.       Shangai
  2. B.       Beijing
  3. C.        Xian
  4. D.       Tokyo
  5. E.        Yen Kong

 

  1. 8.    Sun is a(n):

 

  1. A.       star
  2. B.       asteroid
  3. C.        planet
  4. D.       satellite

 

  1. 9.    On which Pakistani Check Post, NATO attacked on 26th November, 2011?

 

  1. A.       Khyber Check Post
  2. B.       Torkham Check Post
  3. C.        Salalah Check Post
  4. D.       Jamroad Check post

 

10. How many days were given by Pakistan Government to the Americans for evacuating the Solar Air Base?

 

  1. A.       5 days
  2. B.       10 days
  3. C.        15 days
  4. D.       20 days


Answer Keys

 

Q #.

Right Choice

1

A

2

E

3

D

4

A

5

D

6

B

7

B

8

A

9

C

10

C

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes