BISE 10TH RESULT 2014 CLICK HERE

EDUCATOR JOBS IN PUNJAB ANNOUNCED. LIKE THIS PAGE TO GET DAILY UPDATES

Please Wait 10 Seconds... OR You CanSkip

Karachi University Entry Test NTS Sample Paper for Masters Group 2 GRADUATES OF [Science /Computer Science/ Home Economics / BE/ B-Tech]

Karachi University Entry Test NTS Sample Paper for  Masters Group 2 GRADUATES OF [Science /Computer Science/ Home Economics / BE/ B-Tech]

Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 1
SAMPLE PAPER
BECHLOR LEVEL
GROUP – 2
GRADUATES OF
[Science /Computer Science/
Home Economics / BE/ B-Tech]
FOR MASTERS PROGRAMS
ADMISSIONS-2014
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 2
ENGLISH
Complete the sentences by choosing the most appropriate
option, from the given lettered choices (A to D) below each.
1. The Harvest Moon, the full moon nearest the autumnal equinox, ______
a period of several days when the moon rises soon after sunset.
A. it brings
B. bringing
C. for bringing
D. brings
Each question below consists of a related pair of words,
followed by five lettered pairs of words. Select the lettered pair
that best expresses a relationship similar to that expressed in
the original pair.
2. DROWSE : SLEEP ::
A. order : countermand
B. look : peruse
C. obstruct : proceed
D. attenuate : extend
E. practice : improve
Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite
in meaning to the word in capital letters.
3. CONSOLIDATE
A. disintegrate
B. weaken
C. disorganize
D. erode
Choose the word most similar in meaning to the capitalized
ones.
4. SOPORIFIC:
A. memorial
B. sleep producer
C. awakening
D. perspire
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 3
Read the passage to answer question 5-6
About 300 genera and 3,000 species of the Apiaceae family exist in the
Northern Hemisphere. Nearly a quarter of these genera are native to the
United States, with several large genera in the West.
Members of this family are usually aromatic herbs with hollow stems, fernlike
leaves, and small flowers in umbels that are further grouped into a
compound cluster. The family is important for such foods as carrots,
parsnips, and celery and such spices and seasonings as coriander, caraway,
anise, parsley, and dill. However, some species are very poisonous.
5. Approximately how many genera of the Apiaceae family are native to the
United States?
A. 25
B. 75
C. 300
D. 3,000
6. Which of the following is NOT mentioned as a member of the Apiaceae
family?
A. Parsnips
B. Potatoes
C. Carrots
D. Parsley
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 4
IQ / GK
7. Arrange the following in “natural-order”.
“THINK”, “SPEAK”, “LISTEN”
A. THINK, SPEAK, LISTEN
B. LISTEN, THINK, SPEAK
C. SPEAK, LISTEN, THINK
D. THINK, LISTEN, SPEAK
8. The capital of China is:
A. Shangai
B. Beijing
C. Xian
D. Tokyo
E. Yen Kong
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 5
CHEMISTRY
9. Acetone is Latin word for ________.
A. Vinegar
B. Prion
C. Butyrum
D. Caper
10. Which of the following is the best reducing agent in water?
A. Na
B. Rb
C. Li
D. Cs
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 6
ECONOMICS
11. The goods, the benefits of which are available in a non-rival fashion are
termed as:
A. Private goods
B. Public goods
C. Commercial goods
D. Usual goods
E. Government goods
12. The long run consumption is also known as:
A. Secular consumption function
B. Cyclical consumption
C. Spectral consumption
D. Complete function
E. None of the above
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 7
PHYSICS
13. The tail end of vector represented graphically is considered as:
A. Closing point
B. End point
C. Initial point
D. Zero point
14. Torsion couple in the galvanometer:
A. Restores the coil to original position
B. Is proportional to angle of deflection
C. Is calculated by cq
D. Is called restoring couple
E. All of the above
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 8
ZOOLOGY
15. Development in a fertilized egg starts from:
A. fragmentation
B. regeneration
C. cleavage
D. invagination
16. Blood of annelids has:
A. no corpuscles
B. non nucleated corpuscles
C. nucleated corpuscles with pigment
D. colorless nucleated corpuscles
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 9
BOTANY
17. In fungi, the “Damping off” is caused by __________.
A. Albugo
B. Pythium
C. Penicillium
D. Plasmodiophore
18. Primary productivity of vegetation is directly related with rate of
___________.
A. Growth of producers
B. Photosynthesis
C. Death of producers
D. Energy consumed
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 10
GEOGRAPHY
19. One of the chief products of vulcanian and pelean type of eruption is
volcanic:
A. ash
B. lahar
C. plug dome
D. activity
20. The Thal Desert lies in a fertile patch of ______ Doab.
A. Sandal
B. Recna
C. Jech
D. Sindsagar
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 11
MICROBIOLOGY
21. Organisms that can live in harsh conditions are called:
A. Microbes
B. Harshphiles
C. Quantmphiles
D. Extremophiles
E. None of the above
22. The science of fermentation is known as _________ that converts sugars
into alcohols.
A. biotechnology
B. nano technology
C. zymurgy
D. biochemistry
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 12
BIO STATISTICS
23. Zahid received the following scores on his math tests during the last
semester: 82, 83, 78, 90, 94, 91, 91, 89, 82. What was his median score?
A. 83.5
B. 86
C. 86.6
D. 89
24. The probability of ‘happening’ or ‘not happening’ of an event is:
A. 1
B. 2
C. 1/3
D. 5
E. 8
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 13
GEOLOGY
25. Naturally occurring, crystalline, inorganic substances with a definite
small range in chemical and physical properties are called:
A. Crystal
B. Rocks
C. Minerals
D. None of the above
26. ______ is a natural aggregate of one or more minerals.
A. crust
B. salt
C. rock
D. None of the above
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 14
BIO CHEMISTRY
27. Proteins called enzymes type of macromolecule carry out _________ in
biological systems.
A. catalysis
B. metabolize
C. anabolize
D. lipid
28. Uric acid is the ___________ end product of purines.
A. catabolic
B. anabolic
C. metabolic
D. borphyrine
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 15
ADVANCE MATH
29. Every discrete topological space is:
A. Metric
B. Co finite
C. Indiscrete
D. Metrizable
E. None of the above
30. Every abelian group is also known as:
A. Semi Group
B. Moniod
C. Commutative Group
D. Group
E. Abelian Group
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 16
STATISTICS
31. ________ is used to order data elements according to their relative size
or quality.
A. Nominal scale
B. Ordinal scale
C. Ascending order
D. Descending order
32. ________ probability distribution has two positive shape parameters.
A. Gamma
B. Second kind Beta
C. First kind Beta
D. Beta
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 17
INTRODUCTION TO COMPUTERS
33. Print preview command is useful to have a look at the document before it
goes to ________.
A. monitor
B. printer
C. scanner
D. web cam
34. MS Excel files contain ________.
A. sheets
B. pages
C. wallpapers
D. slides
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 18
PSYCHOLOGY
35. The humanistic approach to psychology is focused on:
A. Behaviour
B. The experience of early childhood
C. Genetic influences on personality
D. Descriptions of experience
E. Conditioning
36. The suggested cause of abnormal behavior, from the cognitive is:
A. Early childhood experiences
B. Faulty thinking
C. Faulty learning
D. Unconscious, unresolved conflicts
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 19
PHYSIOLOGY
37. A nerve cell that receives stimuli from the outside is known as a(n):
A. Motor neuron
B. Sensory neuron
C. Efferent neuron
D. Interneuron
E. Ganglion
38. Sympathetic drive to the heart is increased:
A. In exercise
B. In excitement
C. In hypotension
D. All of the above
Building Standards in Educational and Professional Testing
SAMPLE PAPER INTER LEVEL 20
ANSWER KEYS
Q #. Right Choice
1 D
2 B
3 B
4 B
5 B
6 B
7 B
8 B
9 A
10 C
11 B
12 A
13 C
14 E
15 C
16 D
17 B
18 B
19 A
20 D
21 D
22 C
23 D
24 A
25 C
26 C
27 A
28 A
29 D
30 C
31 B
32 B
33 B
34 A
35 D
36 C
37 B
38 D

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Download Free WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Premium Free WordPress Themes and Free Premium WordPress Themes